Racefietsen

Racefietstechnologie heeft zich in een snel tempo ontwikkeld en moderne fietsen zijn lichter, sterker, comfortabeler en sneller dan ooit tevoren. Bepalen welke type fiets het best bij jou past, is de eerste stap op weg naar de fiets waar je het meeste plezier aan zult beleven.

Laten we beginnen bij het begin. Het hart van je fiets: het frame. Frames vind je voornamelijk in aluminium en carbon.

Aluminium frames zijn goedkoper dan carbon en vind je daarom vaak terug op de voordeliger geprijsde racefietsen. Aluminium frames zijn iets zwaarder en iets minder stijf dan carbon. Meer stijfheid in een frame betekent meer controle tijdens bijvoorbeeld bochten. Voor beginners is een aluminium frame vaak al ruim voldoende om plezier te hebben.

Wie voor een laag fietsgewicht gaat komt al snel uit bij carbon. Carbon is een licht materiaal, wat door middel van het leggen van dunne laagjes in alle vormen gemaakt kan worden. Hoe zorgvuldig dit gedaan is, bepaalt de kwaliteit en prijs van het frame. Zorgvuldig gelegd carbon kan in een licht frame voor veel stijfheid zorgen.

Naast de materiaalkeuze is ook de geometrie van het frame van belang. En dus zullen we jou bij Vida-Sport volledig ‘uitmeten‘ om daarna jouw nieuwe fiets helemaal af te stellen zodat hij helemaal een geheel vormt met jouw lichaam en je de voor jou ideale fietspositie aanneemt.

Maar uiteraard begeleiden we jou ook bij de andere aspecten van een goede racefiets. Denk maar aan de wielen (carbon? velghoogte? specifieke spaken?). Wil je schijfremmen? Of eerder velgremmen? En wat met de schakelgroep en de tandwielen?

Veel keuze. Veel Antwoorden. We helpen je graag!

Een racefiets kopen in de regio Knokke – Heist aan Zee – Zeebrugge – Blankenberge? Dat doe je bij Vida-Sport!

Ontdek onze topmerken.

EDDY MERCKX

Eddy Merckx bouwt racefietsen voor de veeleisende fietser. Voor mensen met een sterke persoonlijkheid, mensen die een unieke fiets(ervaring) verwachten. 

Eddy Merckx

TREK

Trek noemt zichzelf de beste fabrikant van prestatiegerichte fietsen ter wereld. Van carbon racemachines tot modellen van verfijnd aluminium, Trek is klasse.

Trek

KOGA

De ontwikkeling van topkwaliteit racefietsen ligt besloten in Koga’s DNA. Ontwikkeld en gebouwd in Nederland, door en voor wielerliefhebbers met aandacht voor detail.

Koga

SCOTT

Alle Scott racefietsen zijn ontworpen met ongelooflijke precisie, met aandacht voor de kleinste details. Want die maken het verschil en bieden jou de beste fietservaring ooit.

Scott

RIDLEY

Divers assortiment met hoogwaardige fietsen: prestatiegerichte racefietsen, avontuurlijke gravelfietsen, allroad fietsen of mountainbikes. De juiste fiets voor elke rit en rijder!

Ridley