Een fietshelm kopen?

Een goede fietshelm is in vele gevallen onmisbaar. Voor kinderen, racefietsers, voor mountainbiker, … De binnenschaal met geëxpandeerd piepschuim vangt de zwaarste klappen op bij een verkeersongeval of valpartij waardoor ernstige letsels vermeden worden.

We begeleiden je graag naar de juiste keuze bij het kopen van jouw fietshelm. Enkele tips:

  1. Het belangrijkste is de juiste maat van je fietshelm. Zet de fietshelm goed op je hoofd en schud eens goed. De fietshelm moet steeds netjes blijven zitten.
  2. Ook de verluchting, de ventilatie van de fietshelm die je koopt is heel belangrijk. Je zal een afweging moeten maken. Zweet je veel of fiets je vooral in de zomer? Kies dan een helm met een heel goede ventilatie. Hou je liever je hoofd droog omdat je vaak in de regen rijdt? Kies dan eerder een gesloten helm.
  3. Ook jouw fietsstijl is belangrijk. Ga je met de koersfiets op pad, kies dan een lichte en goed ventilerende fietshelm. Gebruik je een stadsfiets, touring fiets of mountainbike? Kies dan eerder een fietshelm met een vizier dat regen en vuil tegen houdt. Ben je een downhill-fanaat, dan ga je zeker een integrale fietshelm verkiezen zodat je optimaal beschermd bent

Onze topmerken: Giro, ZeroRH+, Lazer, Bell, Bontrager.