Elektrische fietsen
E-bikes

Moeiteloos tegen de wind in fietsen in de polders achter Knokke-Heist, Zeebrugge of Blankenberge? Of zonder problemen op de hellingen van de dijk richting Breskens geraken? Dan is een e-bike de oplossing. Maar waar moet je zoal op letten als je een elektrische fiets gaat kopen? We geven je alvast de belangrijkste aandachtspunten mee.

Welke motor kies je voor je elektrische fiets?

Je kan kiezen voor een motor vooraan, in het midden, of achteraan. De middenmotor is het meest populair omdat die het meest natuurlijke fietsgevoel geeft. Alsof je zelf meer kracht en uithoudingsvermogen bezit. Midden- en achtermotoren zijn het krachtigst: prettig in heuvelachtig terrein.

Accu (batterij) en actieradius van je elektrische fiets

De efficiëntie van de motor, de weerstand van de fiets en vooral de capaciteit van de batterij bepalen hoe ver je kunt fietsen met een e-bike.

Denk goed na waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Korte of lange fietstochten? Voor dat laatste heb je een zwaardere batterij nodig. En die maakt jouw elektrische fiets wel iets duurder.

Zithouding en comfort

Hoe sportief of comfortabel een e-bike moet zijn, is persoonlijk. De sportieve fietser zal de voorkeur geven aan een wat voorovergebogen houding. De meeste mensen geven echter de voorkeur aan een wat meer rechte, comfortabele zithouding.

Zowel de zadelpen als de voorvork kan geveerd zijn. Dit geeft extra comfort. Maar een fiets zonder vering is niet per definitie oncomfortabel. Op een vlak wegdek zul je het verschil vaak niet eens merken.

Bredere banden geven tevens wat extra comfort, ook omdat de bandenspanning lager mag zijn. En op een elektrische fiets betekent dat niet dat je met die bredere banden harder moet trappen!

Vida-Sport biedt je de beste keuze in E-bikes (elektrische fietsen) in de regio Knokke – Heist aan Zee – Zeebrugge – Blankenberge. Kom gerust langs en maak een proefrit!

Ontdek onze topmerken.

KOGA

Actief ontspannen met een beetje ondersteuning. Koga biedt elektrische fietsen van de hoogste kwaliteit en voor elk gebruik. Van fietstochten tot woon-werkverkeer.

Koga

GRANVILLE

Kwaliteit van Belgische makelij. Modellen met een geïntegreerde batterij, sportieve e-bikes, tot zelfs unisex modellen. Steeds welkom voor een testrit! Zo vind je de Granville die bij jou past.

Granville

SCOTT

Het Scott-assortiment strekt zich uit van elektrische mountainbikes, trekking e-bikes, hybride elektrische fietsen tot elektrische stadsfietsen. Voor dames, heren en kids.

Scott

TREK

Trek e-bikes rijden vlot en soepel. Ze hebben een voorspelbaar en gemakkelijk te bedienen ondersteuningssysteem en een accu met een groot actieradius. Veiligheid én kwaliteit.

Trek