Fietswielen kopen?

Een wiel is een wiel, hoor ik u denken? Neen hoor, elke ervaren fietser weet wel beter. En dus begeleiden we u graag bij Vida-Sport wanneer u een nieuwe set wielen wil kopen.

Er zijn zoveel aspecten waar je moet op letten. Gaat het over een wegfiets, een mountainbike, een E-MTB? Of zogenaamde gravel wielen? Of Triathlon wielen?

En dan hebben we het nog niet over het materiaal: carbon of aluminium. Of het profiel. Dat kan laag, medium of hoog zijn. En moeten we wielen geschikt zijn voor schijfremmen?

Uiteraard ga je ook de juiste sluiting voor het vastmaken van je wielen kiezen.

Tot slot nog een leuk weetje om aan te duiden welk een massa onderzoek en technologie er achter simpelweg ‘wielen’ zit. Zo biedt bijvoorbeeld Shimano achterwielen met 21 spaken. 14 Aan de aandrijfzijde en 7 aan de niet-aandrijfzijde. De ruimte voor de cassette maakt immers dat een traditioneel systeem niet in balans is. En dat kan op deze wijze hersteld worden. Belangrijk, zeker bij bijvoorbeeld 11-speed cassettes.

Het spreekt vanzelf dat we het neusje van de zalm inzake fietswielen voor jou selecteerden: Mavic, Shimano, Campagnolo, FFWD en Fulcrum.