Fietscomputer of GPS kopen?

Waarom zou je eigenlijk een fietscomputer of navigatiesysteem kopen? Wel, eigenlijk heeft iedere fietsliefhebber een dergelijk systeem op zijn of haar maat nodig.

Bij beginnende wielrijders is het belangrijk om aan een constante snelheid te fietsen. Zo raak je minder snel uitgeput.

Ook voor gevorderde fietsers en wielrenners is een fietscomputer of fietsnavigatie noodzakelijk. De meer geavanceerde fietscomputers hebben allerlei functies die erg handig zijn voor de echte trainingsliefhebbers. Doe je langere tochten, niet altijd over gekend terrein, zorg dan zeker voor een fietscomputer met navigatie, ook fietsnavigatie genoemd.

Een keuze maken in het ruime aanbod is wel nogal lastig. Je moet toch met een aantal zaken rekening houden. Maar geen nood, we begeleiden je graag!

Eerst en vooral zal je voor jezelf bepalen of je voor een eenvoudige fietscomputer gaat, of eerder kiest voor een fietsnavigatie-systeem.

Je kan kiezen voor een systeem met kabeltjes, of gaan voor draadloos. Draadloos heeft meerdere voordelen. Deze fietscomputers of fietsnavigatiesystemen maken gebruik van een zogenaamde ATS zender, waarmee gemakkelijk verbinding kan worden gemaakt met de sensoren.

Let bij je keuze ook op de reflectie van het scherm. Zoek, voordat je een fietscomputer of fietsnavigatiesysteem aanschaft, goed uit of het scherm in zonlicht reflecteert of niet! Een reflecterend scherm kan in zonnig weer namelijk erg lastig zijn om af te lezen. Irritant als je wilt weten hoe hard je gaat of waar je moet afslaan. Ook de grootte van het scherm kan voor jou belangrijk zijn, maar dat is eerder een persoonlijke voorkeur.

De waterdichtheid is misschien wel een van de belangrijkste elementen waarop je moet letten. Vaak wordt deze uitgedrukt in de zogenaamde IPX waterdichtheidsindeling. Deze schaal gaat van IPX1 (druppeldicht) tot IPX8 (waterdicht). IPX5 (sproeidicht) is toch het minimum dat we aanbevelen.

Tot slot zal je natuurlijk nagaan hoe de fietscomputer of het fietsnavigatiesysteem van jouw keuze best op je fiets gemonteerd wordt.

En wat de functionaliteiten van jouw fietscomputer of het fietsnavigatiesysteem … Daar kan je heel ver in gaan, bijvoorbeeld ook via ANT+ en Bluetooth Smart verbindingen. Geen zorg, we begeleiden je!

Onze topmerken: Mio, Cat Eye, Polar en Sigma.